miercuri, 7 mai 2008

Nişte ţărani!



Caracter antisocial. Acesta este argumentul suprem pentru care CNA-ul interzice în data de 6 mai 2008 un spot electoral NONPROFIT şi neangrenat politic. Acesta este argumentul de a interzice un îndemn la atenţie şi responsabilitate civică. În definitiv, la o altă abordare reiese clar că de fapt CNA-ul se teme de sincretismul cu care animaţia impregnează conştiinţe şi de claritatea mesajului astfel transmis: imagine de film noir, schematismul şi ştanţarea personajelor "de serie" (femele si masculi rasa oaie XX şi XY şi lupi faraonici fara marcaj), muzica gravă (Ivan Rebrov), şi identificarea toposurilor naţionale (Casa poporului). E de remarcat finalul în care "blestemul" dictatorului pare sa planeze asupra mai multor generaţii, cu mielul ridicat de părintele său să "reţină" aceste momente unice....


Logica lucrurilor spune că, interzicând acest spot, CNA-ul este obligat să interzică şi "The Wall", filmul celor de la Pink Floyd, eliberatorul de altădată al minţilor închistate, revoluţionarul film ce împletea cinematografic animaţia, muzica şi actoria.


What shall we use
To fill the empty spaces
Where we used to talk?
How shall I fill
The final places?
How should I complete the wall.

Interziceţi domnilor de la CNA "Portocala mecanică"! Interziceţi "The Wall"! Interziceţi "Fahrenheit 451"! "Interziceţi 1984"!


Biciuiţi-i cu urzici pe ei sau pe moaştele lor: Truffaut, Kubrick, Gilmore, Waters... Practic, poate că a venit vremea să se organizeze excursii pentru defularea membrilor CNA, cu sejur complet în principalele capitale culturale ale lumii. Bilete în primul rând pentru a arunca cu roşii în Bob Dylan şi Joan Baez - ei cântă cu mult fuck! O vergea de urzici pentru a-l biciui pe Brumaru - vorbeşte fuaaaaaarte fuaaaaaaaaarte urât în sonete, o flegmă pe mormântul lui Ginsberg - şi el foloseşte cuvinte precum cock şi fuck şi altele.

Interziceţi reclama la coniac în care nişte ţărani spun despre nişte poliţişti "nişte ţărani". Interziceţi libertatea gândului, interziceţi prevenirea dictaturii spiritului! Să dormim liniştiţi, CNA-ul ne va amputa libertatea de opinie cu anestezie totală.

Jungle, wellcome to the jungle...

Niciun comentariu: